2018

Januari: Hela januari bestod av packning inför den kommande flytten. Vi gick som på nålar och bara längtade. Men vi hann med en och en annan dag i pulkabacken, här vid Ströbohög. 
 
Februari: I år utnämner jag februari som den bästa månaden. I februari fick vi äntligen nycklarna till vårt hus i Kolsva! 
 
När vi flyttade in värmdes huset upp med ved och vi fick liksom aldrig till det ordentligt. Jag sov med underställ, pyjamas, strumpor och raggsockor för att inte frysa ihjäl. Efter en morgon när vi vaknade upp till 12 grader fick vi nog och slängde oss på luren för offerter till bergvärme. Vi bestämde oss relativt snabbt och efter någon vecka var det på gång. 
(null)
 
 
Mars: Jim fyllde 28 år! 
I Mars lämnade vi också över lägenheten till den nya ägaren. Det kändes bättre än vad jag trodde att det skulle göra men ibland saknar jag den. Det var trots allt en lägenhet som var min pappas från att jag var 12 år! Och jag har många minnen från mina tonår i just den lägenheten. 
 
(null)
 
 
April: Bilade ned till Ullared med Ida och stannade på hotell över natten. Det var också under denna resa som en lastbil gav mig men för livet genom att köra in i en bil precis framför oss. Jag är tacksam över att jag hann bromsa. Livet är så skört. Är också glad över att personerna i bilen klarade sig utan en skråma. Fick så ont i höften efter den resan och känner fortfarande av det ibland tyvärr. Det positiva är att jag inte längre ser scenariot framför mig varje gång jag blundar och ska sova. Jag är bara rädd om vi kör om en lastbil och den vinglar till minsta lilla under omkörningen, men det kan jag leva med. Utöver olyckan så var det fantastiskt kul att hänga med Ida, bara hon och jag! Ida är en sån där tjej som är väldigt lätt att prata med både om bra, mindre bra, djupa och roliga saker, ja men man kan prata om allt mellan himmel och jord utan att det känns pinsamt eller jobbigt. Hade inte kunnat önska mig en bättre svägerska. 
(null)
 
 
Maj: Jag minns bara att jag räknade ned dagarna till semestern från maj. Och att våren hade slagit om till riktig sommarvärme vid det här laget, så det blev en och en annan morgonkaffe i solstolen. Jag var också med på vårruset i Västerås tillsammans med Nadja och några arbetskamrater från korttids! Rundan var inte det jobbiga utan värmen.. 
(null)
 
(null)
 
Juni: Samma i juni. Dagarna blev färre och jag längtade så fruktansvärt mycket. Sommaren är dessutom aldrig en rolig period på jobbet så det gjorde att jag längtade ännu mer. Trots många arbetsdagar hann jag slappa i solstolen i trädgården och få lite färg. 
 
Juli: Under juli månad påbörjade jag min första semester någonsin och hann även med att ha en möhippa för min vän Emma. Eftersom hon inte önskade sig någon traditionell möhippa spånade vi på saker hon kunde gilla, så vi anordnade en grillkväll hemma hos dom utan att hon visste om det. Så överraskad hon blev! 
 
 
Vi hann också med en kryssning för att träffa pappa när han spelade på Baltic Princess. En helg i Säfsen för att titta på folkrace i Fredriksberg. Bada vid sandviksbadet med vänner och en grillkväll som slutade efter midnatt. 
 
Den babyblå altanen blev vit i slutet på juli och den gick äntligen att titta på utan att nästan kräkas. Någon gång ska den byggas om helt och hållet men för tillfället räckte det med en ny färg. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Augusti: Rasmus började i förskoleklass på Malmaskolan. Min stora kille. En hel termin är nu avklarad och efter ytterligare en till så väntar första klass. Ibland önskar jag att jag kunde stoppa tiden. 
 
Just under augusti månad flyttade min närmsta vän Nadja till Karlstad för att läsa till historielärare också. Det gjorde lite ont i hjärtat att inte kunna träffas när som helst, men vi skriver flitigt med varandra och hörs av i princip varje dag. 
(null)
 
 
September: I mitten av september blev våra vänner Andreas och Emma, man och fru. Bröllopet avslutades med en ordentlig fest på Granhammars hembygdsgård.
(null)
 
 
Oktober: Rasmus fyllde sex år! Han säger att han känner sig vuxen ibland. Vänta bara lilla vän. Vi hade kalas och alla som var bjudna kom. Rasmus var väldigt nöjd med alla paket, men mest att alla kom och hälsade på. 
 
Under oktober månad åkte vi också iväg till Stockholm för att titta på Walking With Dinosaurs i Globen. Vi stannade en natt på hotell och det var Rasmus första hotellnatt. Blev en lördag i centrum innan vi åkte hem med tåget. Det jag minns mest ifrån denna resa är trängseln i tunnelbanan på fredag eftermiddag. 
(null)
 
November: Månaden som inte var någon höjdare. Det var ingen bra tid och mycket energi gick åt till ilska och frustration. Det var också den här månaden jag bestämde mig en gång för alla att lämna Köpings Kommun som arbetstagare och sa upp mig. Och eftersom jag inte är kvar där kan jag med ärliga ord säga att sjuksköterskan var problemet, dum i huvudet är milt sagt. Tack för mig. Om man ska se det positiva i det hela så är det att jag fick en spark i baken att ta tag i saker som jag lagt på hyllan. Jag utbildade mig till exempel inte till undersköterska för att arbeta inom äldreomsorgen utan för att arbeta på lasarettet. I och med praktik inom kommunen blev jag vikarie där och på den vägen är det. Utan den här sparken i baken hade jag troligtvis varit kvar där länge till även om jag var trött på det. 
 
Hann också med ett besök i Ullared tillsammans med Jim under denna månad. Vi fick erfara ett smockfullt varuhus med långa köer både in- och ut. Natten spenderade vi på Orust hos min kusin Josephine och hennes sambo Kristoffer. 
(null)
 
 
December: December månad har varit fylld med blandade känslor. Mestadels har jag känt mig lycklig och lugn men stressen av att inte ha någon inkomst för tillfället ger sig till känna emellanåt. 
Vi har hunnit träffa en hel del vänner och tankat energi. 
 
Och så får vi inte glömma att Rasmus tappade båda sina framtänder! 
(null)
 
(null)
 
 
#2018
0 kommentarer