Mitt i veckan

Godmorgon! Idag är jag ledig och det är så skönt. Jag uppskattar verkligen lediga dagar nu igen. Det blev väldigt dåligt med sömn natten till igår och det är väl den största nackdelen med att arbeta en kväll och sedan dag. Så länge det inte händer för ofta borde man kunna uthärda det i alla fall. Igår skrev jag på ett anställningavtal och insåg till min förvåning att jag bara kommer att tjäna ungefär tusen kronor mindre än i kommunen, jag har alltid trott att det handlar om mycket mer så det var positivt. Jag känner att den tusenlappen inte gör mig någonting för känslan av att trivas på jobbet och att må bra är mycket mer värd än tusen kronor. Det är så stimulerande att få göra någonting nytt och inte stå kvar och stampa på samma ställe där allt var förutsägbart. Nu är det oförutsägbart och det gillar jag. De två senaste arbetspassen har inte varit inskolning utan "riktiga" där jag har gått självständigt, och hittills har det gått bra. Jag utgår ifrån det då ingen har sagt något annat och alla har överlevt. Tycker att mina nya arbetskamrater är väldigt förstående och omhändertagande, dom inkluderar mig i arbetslaget vilket känns väldigt skönt. För om något är tufft så är det att lämna sin arbetsplats och sina vänner där man känner sig trygg för att börja om på nytt. 


Okej nog om arbete för tillfället. Igår kväll hade vi besök från Wallin Bygg (detta inlägg är inte sponsrat) för att titta på insatskaminer, han var här i måndags kväll också men då var jag tyvärr inte hemma. Det slutade med att vi blev med kamin. Om ungefär fyra veckor kan vi tända en mysig brasa när mörkret faller på och lyssna på spraket. Det blir ännu bättre till hösten sen och nästa vinter. Kommer att bli så bra när det är färdigt. 


Rasmus halsonda gick över under dagen men har istället blivit snorig, nyser om kvällarna och hostar lite på morgonkvisten. Det har dock inte utvecklats till något värre och det får vi vara glada för. Igår berättade han att det var ett barn från en annan avdelning som hade kräkts i matsalen, förhoppningsvis är det inte magsjuka och om fallet så är hoppas jag att vi slipper. Jag har hört att det är många från min arbetsplats som är frånvarande på grund av influensa och det hoppar jag också gärna över. Nu behöver jag äta frukost och lägga upp den här dagen, har en del saker som behöver bockas av, bland annat städning och handling. 


(null)


#vardag #vardagsliv #2019 #barn #insatskamin #hus
0 kommentarer