Tälta i trädgården

Årets sista semesterdagar är på intågande. Igår styrde vi bilen hem till Rasmus farmor i Surahammar och blev bjudna på middag, älgfärsbullar i gräddsås och potatis. Jag åt som att jag aldrig sett mat förut och landade sen på hennes soffa med magont och illamående. Blev plättar till efterrätt men den fick jag hoppa över. Fanns inte utrymme för en endaste liten bit till. 

Rasmus har länge velat haft ett eget tält efter att ha tältat hemma hos min moster på västkusten och i början av sommaren beställde jag hem ett. Dock har det inte funnits tid eller möjlighet att använda det förrän nu eftersom vi har varit bortresta mycket eller så har vädret bjussat på regn i massor. Men under gårdagens kväll slog vi äntligen (till Rasmus stora förtjusning) upp tältet i trädgården och bäddade inför en natt där.  

(null)

(null)

Precis innan midnatt klädde vi på oss ordentligt med kläder och gick ut för att lägga oss. Vi låg och pratade om att jag hade en koja på balkongen när jag var i Rasmus ålder, där jag sov varje natt under sommarhalvåret. Rasmus sa upprepande hur mysigt det var att vi skulle tälta, och innan konversationen avslutades sa han "åååh jag älskar dig mamma!". Min lilla kille.  

Vi överlevde den första natten i tältet! Jag har vaknat ett par gånger. Någon gång av att foten legat fel och gjorde ont, någon av att jag frös. Nu på morgonkvisten blev det istället för varmt. Rasmus låg inte ens kvar på luftmadrassen utan hade rullat ned på golvet och låg mitt emellan madrasserna. Men överlag har vi sovit bra och tältnatten får 9/10 tält.  

I eftermiddag får vi besök av Ida och Petter med barn. Ludwig ska få sin födelsedagspresent eftersom vi inte hade möjlighet att komma och fira honom när han hade kalas. Men först ska det njutas en stund i solen och sen behöver vi åka till sopstationen. 

#sommar #semester #hemester #barn #familj #barnfamilj #livet #sverige #kolsva
0 kommentarer