2020

Januari: 
 
 
Vill minnas att vi hade många fina dagar i början på detta år, både vädermässigt och på andra plan. Just denna bild är från en dag vi spenderade utomhus i trädgården, vi körde bland annat runt med Rasmus radiostyrda monsterbil. 
 
Februari: 
 
 
Under februari månad tog jag föräldraledigt hela sportlovet och så varje helg ett par veckor framöver. Det var väldigt skönt att bara arbeta vardagar (något man kanske uppskattar mer när man inte gör det i vanliga fall), kan tänka mig att det blir enformigt med ett måndag-fredag jobb också. Jag och Rasmus åkte in till Köping för att gå på bio, Sonic the hedgehog blev det. 
 
 
Mars:
 
 
Den där mannen fyllde 30 år, det var hela månadens höjdpunkt(!) Han fick dessutom en airfryer som har gått varm sedan dess.. 
 
April:
 
 
I April blev Jim permitterad från jobbet i flera veckor och han fick ett infall att renovera i källartrappen. Rasmus valde färg till väggen (okej, vi stod alla tre inne på rusta och använde någon sorts singlar-app pga att vi var oense om färg) och trappan blev vit. Jag axlade rollen som trappmålare och visst målade jag den, men jag har fortfarande såhär 8 månader senare minst ett lager till kvar att måla.. Här skyndar vi oss inte i onödan. 
 
Maj:
 
 
Maj månad innehöll såklart en årlig resa till Ullared tillsammans med världens bästa Ida, och precis som vanligt inhandlades en hel del saker. Jag gick desstom och väntade flitigt på att det skulle bli nästa månad...
 
Juni:
 
 
Äntligen sommar(!) Ledigheten startade med tre veckor semester följt av sex veckor föräldraledigt, ja jag krämade ur nästan all föräldraledighet eftersom de kvarvarande dagarna skulle försvinna i oktober. Vi hade inga som helst planer för sommaren pga Corona, men under en helg packade vi ihop oss i bilen tillsammans med min svärmor och hyrde stuga i mitt älskade Säfsen. Fantastisk plats. 
 
 
Juli:
 
 
Det har blivit Juli månad, nu ansluter både Jim och mamma till ledigheten. Jag har inte varit på semester tillsammans med min mamma på evigheter så vi bestämmer oss för att göra det nu. Vi hyrde ett litet hus i Torsåker, blev en hel del promenader innehållandes blåbärsplock, smultronplock, fästingplock etc. Och massor av sällskapsspel, det är väl också här min enastående insats i spelet Plump går till världshistorien. Den som har missat det kan läsa om det här.
 
Det är också i denna veva som pappa börjar bete sig väldigt märkligt, vilket till slut gör att vi sent en måndag kväll kastar ned våra saker i väskor, bokar hotell och båtbiljetter för att bara några timmar senare bege oss iväg. 
 
 
 
Efter vad som kändes som världens längsta onsdag i historien så kom läkaren i den blå utstyrseln vid 20.30 och berättade att man sett en stor, riktigt ful tumör vid frontalloben på min pappa. Bland fyllon, tygskynken och poliser på akutmottagningen. Jag hade sådan träsmak i baken efter att ha suttit på en pall i flera timmar och bara väntat, huvudet höll på att sprängas och jag var vrålhungrig. Det var en vidrig dag, men samtidigt en jävla seger att vi lyckades få honom att följa med till sjukhuset. 
 
 
Augusti:
 
 
Hela denna månad spenderade jag i Tammerfors hos pappa. Det var brutalt jobbigt på så många plan för 1) Jag var tvungen att åka utan min familj, Rasmus hade skolan att sköta och Jim sitt arbete. 2) Pappa var så förbannad hela tiden och i hans pyttelilla lägenhet går det inte att komma undan. Det blev många promenader tack vare det. 3) Jag lyckades tjuvläsa hans utskrivningspapper från sjukhuset och fick se att han inte alls hade tre tumörer i hjärnan som vi trott utan antalet var elva
 
 
Pappa fyllde 60 år den 5/8, vilket vi firade genom att äta på Pispalan Pulteri. Jag ville inte köpa något i födelsedagspresent utan bjöd honom istället på middag för att vi skulle få ett fint minne ihop. 
 
September:
 
 
Officiell höstmånad och många brasor tändes här hemma. Nu hade jag "flyttat" tillbaka till Sverige igen och det var så himla skönt att få hänga med min familj igen, bara en sådan sak som att komma tillbaka till vardagsrutiner igen var en så härlig känsla. Jag gick ned i tid på jobbet och det kommer jag alltid att tacka mig själv för, planen är att jobba heltid igen men inte just nu. 
 
Oktober:
 
 
 
 
 
 
Jag och Ida gjorde slag i saken och åkte på en hösttripp till Ullared för att inhandla julklappar. Det blev inte många från min sida. Hann lagom hem från den resan innan jag begav mig iväg på nästa, denna gång tillsammans med Rasmus. Tammerfors var nästa anhalt. Pappa var mest arg hela tiden precis som när jag var där i Augusti, skillnaden var att det gnälldes på Rasmus vilket till slut fick mig att tappa fattningen och vi blev osams (mycket kan jag ta, men inte att man gnäller och skäller på mitt barn utan anledning).. 
 
Och sist men inte minst, Rasmus fyllde år i början på denna månad. Så stolt över att bli 8 barre. Min lilla älskling. 
 
November:
 
 
November är ett minne blott.. Verkar som att jag har förträngt hela månaden för jag kan inte minnas någonting alls utöver den 25/11, då satt jag och Rasmus i soffan med riktig fulmusik och grinade. Då hade det passerat exakt ett år sedan vi var tvungna att säga farväl till våran tant. Fortfarande så väldigt saknad
 
December:
 
 
Julen och min 30-årsdag kom inte alls att bli så som jag planerat den. 1) Vi skulle ha hämtat hit pappa för att få fira den förmodligen sista julen tillsammans med honom. Så blev det inte. 2) I efterhand var det tur i oturen för samma dag som vi skulle ha kommit tillbaka till Sverige insjuknade Jim med feber och känsla av matthet i benen. 
 
Så pga febern blev Jim så illa tvungen till att ta ett Covidtest kommande dag. Nu är det tre ynka dagar kvar till julafton. Dan före doppare dan kommer ett meddelande från 1177 om att han har påvisad Covid. Vilken julklapp va? Måste dock tillägga att vi hade en fin julafton trots allt. Och Jim blev frisk väldigt snabbt utan komplikationer vilket jag är glad för. 
 
Och så blev det annandagen, så även min födelsedag. Trettio barre i år. Det är galet. Ja men av ovan anledning tog vi det lugnt på hemmafronten. Jag öppnade en flaska vin, åt hemmalagade langos och spelade sällskapsspel. Och det var då, då jag fick ont i urinblåsan och runtom ryggen som ett bälte. Ja ja det går över. Tji fick jag, för det höll då fan i sig även dagen efter. Det förflyttade sig dock till arslet, jag trodde på riktigt att det skulle sprängas i tusen bitar under natten. I måndags var jag tvungen att provta mig, precis enligt rekommendationer, och fortfarande ont i vissa delar av kroppen. Igår, dagen före självaste nyårsafton kom mitt provsvar, och inte alls oväntat... 
 
Så har även jag Covid. Jahapp. Så jag fick alltså symtom på min 30-årsdag och får lov att fira in det nya året med det. Vi har i alla fall avslutat det här året med en god middag och får avsluta det med varandras sällskap. 
 
Adjö 2020.
GOTT NYTT ÅR!
#nyårsafton #2020 #julafton #30årsdag #födelsedag #året #covid19 #corona #sjuk #livet #vardagsliv #familj #familjeliv #barn #finland #tampere #tammerfors #kolsva #cancer #lungcancer #hjärncancer #2021
0 kommentarer